SZUPER JOGSI AUTÓSISKOLA Budapest, VII.Ker. Erzsébet Krt. 4. fsz 4.     Mobil: 06-70-515-5913

Itt talál meg minket

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések:

 

Hány éves kortól jelentkezhetek a tanfolyamra?

A tanfolyamra jelentkezés életkori feltétele a betöltött 16 és fél év, a KRESZ vizsgára jelentkezés életkori feltétele a betöltött 16 és ¾-ed év.

 

Hány éves kortól tehetem le a forgalmi vizsgát?

Forgalmi vizsgára az bocsátható, aki 17. életévét betöltötte, az összes elméleti vizsgatárgyból (kivéve az egészségügyi vizsga) sikeres vizsgát tett, a minimális kötelező gyakorlati órákat levezette (9 óra alapvezetés + 14 óra forgalom + 2 óra kötelező éjszakai vezetés + 4 óra országúti vezetés). Összes óra min. 29 óra, valamint a kötelező 580 km levezetése megtörtént.

 

Elvégeztem az e-learning tanfolyamot, de nem kaptam semmilyen igazolást most mit csináljak?

Amikor a tanuló elvégezte az e-learning tanfolyamot, a program ad egy üzenetet, hogy gratulál, a tanfolyam sikeres elvégzéséhez. Ezután lépjen ki a programból, majd ismét lépjen vissza a programba. Itt rányom az elmélet megnyitása gombra, és azon az oldalon, ami megnyílik, találja majd a „tanfolyam igazolás letöltése” gombot. Ha letölti az igazolást a számítógépére, tablet, laptop, telefon stb-re, akkor a program az iskolának is elküldi az igazolást, nem szükséges kinyomtatni!

 

Elvégeztem az e-learning tanfolyamot, hogyan tudok vizsgára jelentkezni?

Be kell jönni az autósiskolába, ahol szükségünk lesz a:

személyi igazolványra,

lakcímkártyára,

orvosi igazolásra b kategóriás jogosítványhoz,

és a vizsgadíjra (a vizsgadíjat kp-ben kérjük, lehetőleg, ne nagy címletben.)

Ha a kedvezményt igénybe vette, kérjük, mutassa be a diák igazolványát, vagy a kuponkártyáját.

 

Mennyi időm van a vizsgák letételéig?

A tanulónak a tanfolyamkezdéstől számított kilenc hónapon belül egy KRESZ vizsgán részt kell vennie. 

A tanfolyamkezdéstől számított egy éven belül sikeres KRESZ vizsgát kell tennie.

A sikeres KRESZ vizsga letételétől számítva két éven belül kell sikeres forgalmi vizsgát tennie, különben az addigi vizsgái elvesznek, és új tanfolyamon kell részt vennie.

 

Hányszor bukhatok meg KRESZ-ből?

Nincs korlátozva a bukások száma, de a tanfolyamkezdéstől számított egy éven belül sikeres KRESZ vizsgát kell tennie a tanulónak.

 

A KRESZ vizsga után nem kaptam semmilyen igazolást, honnan tudják az autósiskolában, hogy átmentem?

A sikeres és nem sikeres vizsga után is, az autósiskola kap tájékoztatást e-mailben a tanulók vizsga eredményéről, tehát nincs szüksége a tanulónak igazolásra a vizsgaközponttól.

 

Ha a KRESZ vizsga után szeretnék iskolát váltani, hogyan tudom igazolni, hogy van sikeres KRESZ vizsgám?

Iskola váltáshoz, a tanulónak ki kell jelentkeznie az autósiskolából. Ilyenkor az autósiskola kiállít egy „átjelentkezési lapot” 3 példányban, amiből egy példány az iskolánál marad, 2 példányt megkap a tanuló, amit a másik iskolában fognak elkérni. Ezen az átjelentkezési lapon az iskola igazolja a KRESZ vizsga meglétét.

 

A KRESZ vizsga után, hogyan kapok oktatót?

A sikeres KRESZ vizsga után be kell jönni az autósiskolába, ahol egyeztetünk a tanulóval, hogy mikor, és merre (melyik találkozási ponton) tud részt venni az oktatáson. Ezután felhívjuk az oktatót, és egyeztetünk az oktatóval és a tanulóval, hogy mikor tudja elkezdeni a vezetést az oktatóval. (Mennyi a várakozási idő.). Ha a tanulónak a feltételek megfelelnek, be kell fizetnie 10 óra (50 perc/óra) vezetés díját (ez 5 alkalom) és kiadjuk az oktató elérhetőségét, (név, telefonszám, email cím,) és a találkozási pont pontos címét. A többi részletet a tanuló már személyesen tudja megbeszélni az oktatójával.

 

Csak akkor fizeti vissza az állam a KRESZ vizsga díját, ha elsőre megyek át a vizsgán?

A közlekedési alapismeretek tanfolyam és közlekedési alapismeretek vizsga díjának megfizetéséhez az állam támogatást nyújt.
A támogatást az a magyar állampolgár veheti igénybe, aki az e rendelet hatálybalépését követően letett sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.
(Nincs benne, hogy elsőre kell sikeres vizsgát tenni!)
A támogatás mértéke a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga igazgatási szolgáltatási díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb
25 000.-forint.

 

Mikor kezdhetem el a vezetést?

A gyakorlati vezetés megkezdésének a feltétele a sikeres KRESZ-vizsga letétele.

A vezetés csak a tanuló nevére kiállított vezetési karton birtokában kezdhető meg!

 

Gyakorolhatok-e a vizsgára a szüleimmel a saját kocsinkon?

Nem, nem gyakorolhatsz, ez szigorúan tilos! Mivel nincs még jogosítványod, ezért a szüleid ellen szabálysértési eljárást indíthatnak, a jármű jogosulatlan átengedése címen, és akár még a jogosítványukat is bevonhatják!

 

Hogyan tudom lemondani a lefoglalt vezetési órámat?

Az oktatóval egyeztetett „lefoglalt” oktatási idő tanuló általi lemondása minimum 24 órával az oktatási időpont előtt történhet az oktató értesítésével.

Az értesítés elfogadott formája: SMS vagy telefonhívás. Ennek hiányában a gyakorlati foglalkozásra meg nem jelent Tanuló ezen időszakra eső óradíjat köteles megtéríteni. A vezetési kartonon a „nem jelent meg” szöveg alkalmazandó.  A „nem jelent meg” bejegyzés nem számítható bele a kötelezően előírt minimális óraszámokba.

 

A vizsgák után, hol kapom meg a jogosítványt?

A jogosítvány átvétele: A kerületi Önkormányzati Hivatalok irodáiban, a sikeres forgalmi vizsga után (legkorábban 4 munkanappal), ahogy az összes kötelező vizsgát letette.

KRESZ + Forgalmi + Közúti Elsősegély vizsga.

Érvényes személyi igazolvány, Közúti Elsősegély vizsga igazolás, orvosi alkalmassági vélemény.

Nem EU-s állampolgár esetén érvényes tartózkodási engedély szükséges.

Ezen igazolások felmutatásával bármely Okmányirodánál elkészítik a vezetői engedélyt.

 

Vezethetek-e, ha már levizsgáztam, de még nincs meg a jogsim?

Magyarország területén a járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a vezetői engedély igénylésétől, az új vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 30 napig a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap.